Over SAM’s STAL en onze werkwijze

Midden in het groene hart van de Achterhoek, Doetinchem, vast aan het prachtige Kruisbergse bos ligt Sam’s Stal op Landgoed Hagen. Op onze paardrijschool kun je terecht voor pony- en paardrijlessen voor jong en oud.
Wij zijn een kleinschalige manege, waar we met een enthousiast team samenwerken om onze paarden van de beste zorg te kunnen voorzien. Onze paarden komen, het gehele jaar door, zoveel mogelijk buiten in één van onze weides. Elke dag, met uitzondering van zondag, worden er paardrijlessen gegeven. Naast de lessen worden er verschillende (seizoensgebonden) activiteiten aangeboden, waaronder picknicken met één van onze wandelpony’s, pony kinderfeestjes en ons befaamde ponykamp.

Onze paarden staan altijd op nummer 1, zij werken hard voor ons, wij werken hard voor hen. We zijn trots op de lieve dieren die bij Sam's Stal staan en zijn er erg zuinig op.
Door ze:
- Dagelijkse weidegang te bieden
- Dagelijkse portie krachtvoer (brok) 
- 24 uur beschikking over ruwvoer (hooi)
- Te zorgen voor afwisseling in de lessen
- Verplicht minimaal een vrije dag per week  (af en toe zelfs vakantie) te geven
- Goed harnachement passend per paard (zadel, hoofstel etc.)
- Regelmatig Dry Needling en fysiotherapie
- Wij hanteren een gewichtslimiet voor de rug van onze paarden (uitleg zie kopje inschrijven>gewichtslimiet)

Onze passie is mensen kennis laten maken met de paardensport op ongedwongen en laagdrempelige wijze. Wij hebben voor iedereen wat wils en zorgen voor een gezellige gemoedelijke sfeer. 

Wij zijn lid van: Manege en Ruiterbond, Stichting veilige paardensport, erkend SBB leerbedrijf, en hebben kundige instructeurs en instructeurs in opleiding. Tevens bieden wij aan diverse zorginstellingen dagbesteding op onze locatie aan,. 

Nieuws