Gewichtslimiet

Wij (het team van Sam's Stal) hebben het paarden welzijn zeer hoog in het vaandel staan. Onder het kopje werkwijze kun je lezen wat we allemaal doen voor het welzijn van onze paarden. 

Waar echter niet iedereen bij stil staat, is dat ons gewicht als ruiters, direct betrekking heeft op de rug van het paard. Dankzij correcte training en goede verzorging kunnen ze gelukkig best veel dragen, maar daar zit een grens aan. Een bovengrens wanneer het paard daar last van kan krijgen. Denk zelf maar eens aan pijn aan je rug, niet fijn! 
Hier hebben wij als paardrijschool daarom zwart op wit, welk paard hoeveel gewicht mag dragen. Gebaseerd op feiten. Zodat de sterke paarden niet steeds hun grens over moeten en er langzamerhand roofbouw op hen word gepleegd. Onze paarden zijn onze beste werknemers en daar moeten wij heel goed voor zorgen. 

De regels zijn heel simpel en als volgt:
- Het weegmoment is MET rijkleding en cap aan. Dit moet het paard namelijk ook dragen.
- Ruiters max. 85 KG (dit incl rijkleding en cap).
- We sturen niemand direct weg en oordelen niet over de reden of oorzaak van een bepaald gewicht.
- Het wegen gebeurt op stal, met alleen je eigen instructrice of Sam. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
- Elk half jaar is er een weegmoment voor ruiter maar ook de paarden worden gewogen.
- Ieder paard heeft een gewichtslimiet. 

Wij beseffen ons dat het een gevoelig onderwerp kan zijn, maar dat zou het niet moeten zijn. Het gaat om het welzijn van onze dieren. Hopend op jullie begrip en medewerking.

Als er vragen of onduidelijkheden over zijn, neem even contact met ons op. 

Nieuws